FIRE ROM – en serie konserter med Vilde&Inga i Oslo

Musikk som skapes i øyeblikket tar opp i seg omgivelsene den skapes i. Denne musikken kan gi plass til lyder fra gaten utenfor, eller lyder i rommet man vanligvis ikke hører som musikk. I et rom med lang etterklang er det som om tiden strekkes, lydene klinger lenger og musikken tillates en saktere utvikling. I en kjeller med bar og pratsomt klientell må musikken jobbe intenst for å holde på publikums oppmerksomhet.

Dette er noen erfaringer vi har gjort oss etter å ha spilt improvisert musikk på en rekke svært forskjellige spillesteder og andre steder de siste fem årene. Rommet og stedets evne til å forme og bli en del av musikken fascinerer oss, og vi ønsker med denne konsertserien å belyse og fordype oss i dette. Vi har derfor valgt fire svært forskjellige rom hvor vi vil spille konserter høsten 2015, med én konsert hver måned fra september til desember. Vi har plukket ut rom vi opplever har en særegen karakter, som arkitektonisk rom, akustisk rom og som helhetlig ramme for musikken. Alle de fire rommene ligger sentralt i Oslo, og tanken er at publikum skal kunne komme på alle konsertene om de ønsker det og selv erfare hvordan rommene preger musikken.

Velkommen til FIRE ROM!

Oversikt over konsertene:

  1. september kl 19.30: Galleri 1857, Tøyenbekken 12.

1857 er et kunstnerdrevet galleri som holder til i en gammel trelasthall på Grønland. Rommet har bevart sin industrielle karakter, med umalte murvegger og høyt under taket. Det vises en soloutstilling av den amerikanske kunstneren Nancy Lupo i perioden 4. september til 11. oktober.

  1. oktober kl 19: Akershus Slottskirke, Akershus slott.

Akershus Slottskirke er en del av Akershus slott, og er et vakkert og intimt kirkerom. Slottskirken ble bygd i 1740, men har vært restaurert flere ganger siden. På denne konserten har Vilde&Inga med harpisten Rhodri Davies fra England. Davies spiller både el-harpe og akustisk harpe og bruker instrumentet i installasjoner og performance. På denne konserten vil han spille akustisk harpe.

  1. november kl 20: Fabrikken, Dronningens gate 4.

På denne konserten presenteres en ny trio med Vilde&Inga og Sidsel Endresen. Trioen heter Azkadenya, og dette er deres første konsert i Oslo. Konserten er den eneste av de fire konsertene som blir mikket opp. Lokalene i Dronnings gate 4 ble tidligere brukt av Astrup Fearnley Museet.

  1. desember kl 18: Veksthusene i Botanisk hage, Naturhistorisk museum.

Botanisk hage har to veksthus: Palmehuset og Victoriahuset. Palmehuset ble oppført i 1868 og rommer planter fra områder med tropisk klima, middelhavsklima og ørkenklima. Victoriahuset er fra 1876, og er spesialbygd for Victoriavannliljen fra Amazonas. Denne konserten vil bestå av to kortere sett, ett i hvert av veksthusene. På grunn av begrenset plass vil det ikke være sitteplasser på denne konserten, og det er meningen at publikum skal kunne bevege seg rolig rundt i rommet under konserten og se på de forskjellige plantene.

Konsertene er støttet av:

logo_kulturraadet_sort_stor

jazzforum-logo_høyoppløselig